Guide: 10 råd til bedre produktudvikling

Optimer din udviklingsproces og sikr dig en bedre ROI fra din investering i produktudvikling.

Apr, 2024

Læs artiklen

Rune Gyntzel

Del

Email
LinkedIn
Print

Produktudvikling er en stor investering for mange og er et område, hvor konsekvenserne af at træffe de rigtige beslutninger er betydelige.

Med en struktureret proces og velovervejede metoder, kan ricisi ved produktudvikling minimeres, og derved sikres det er det færdige produkt har en højere værdi for potentielle købere, og derved er med til at øge virksomhedens indtjening.

Del 1

Byg et stærkt fundament og definer en vision

Inden du starter med at udvikle produkter, er det vigtigt at bygge et solid fundament, som din udviklingsproces kan bygge på. Det hjælper dig med at kunne tage valg i løbet af udviklingsprocessen, og sikre derved at du har større chance for at ramme rigtigt med det færdige produkt.

Disse 3 elementer, hjælper dig med at sikre at dit udviklingsprojekt starter på et solid grundlag.

Forstå markedet og dine kunder
Inden du begynder på produktudvikling, er det afgørende at forstå markedets behov og ønsker. Markeds- og brugeranalyse hjælper dig med at identificere potentielle huller i markedet, problematikker dine brugere har i deres hverdag, de præferencer din målgruppe har og de essentielle elementer som du skal have på plads for at dit produkt kvalificere sig på markedet.

Det kan være lokkende at tænke “Vi har solgt til det her markedet i 20 år, vi kender vores kunder bedre end nogen andre og ved hvad de vil have”.

Denne tankegang kan være farlig, fordi markedet kan have flyttet sig, brugerene kan have ændret fokus, de teknologiske muligheder kan være ændret og nye krav kan være vigtige.

Derfor er det altid godt givet ud at have en dialog med dine bruger og kunder, for at identificere om ting kan have ændret sig.

Brugercentreret design
Design dit produkt med slutbrugeren i fokus. Brugerundersøgelser, feedback og test er afgørende for at sikre, at produktet møder de faktiske behov og forbedrer brugeroplevelsen.

Det er her igen vigtigt at forstå dine brugere, og hvilke aspekter de har fokus på:
Forventer dine kunder en Rolls Royce, mens du er igang med at designe en Toyota?

At forstå dine brugere, og hvad de forventer, er essentiel under din udvikling, og gør det nemmere at tage valg, fordi du nu ved om det er pris, kvalitet, funktioner eller nogle fjerde, der er det vigtigste parameter.

 

Klare mål og krav
Definer klare mål og krav for dit produkt tidligt i udviklingsprocessen. Dette hjælper alle involverede parter med at forblive fokuserede og sikrer, at produktet lever op til de oprindelige intentioner.

Del 2

Tænk kreativt, bæredygtigt og tag de rigtige valg